De “onbereikbaarheid” van Bacau

Rare titel eigenlijk, maar ik wist even geen betere. Toch zit er wel wat in. Bacau een stad in het Noord-Oosten van Roemenië. Door kamer van koophandel en overheden aanbevolen als zeer bereikbare stad voor zakenmensen uit HEEL europa. De werkelijkheid is echter een beetje anders. En daar gaat het vandaag over.

Zakenmensen reizen grote afstanden niet met de auto, even vanuit Nederland gerekend moet je toch zo’n 24 uur zonder onderbreking rijden om in Bacau te komen. Dus de zakenmensen kiezen voor het vliegtuig. Met enkele uitzondering beschikken de meesten niet over een eigen vliegtuig dus dan gaan we eens bekijken wat mogelijk is. Dat is snel bekeken. De enigste maatschappij die direct vliegt (ik bedoel met een tussenstop in Timisoara) is Carpatair. Maar dan moet je wel uit Dusseldorf vertrekken. Goede maatschappij verder Carpatair. het is alleen vervelend dat het in Timisoara vaak mistig is en daardoor de vliegtuigen vaak vertraging hebben. Het is ook lastig dat het steeds drukker wordt in Dusseldorf en dat ook daardoor vaak vertraging ontstaat omdat het vliegtuig niet mag  vertrekken. Maar voor de rest de meest ideale en directe verbinding met Bacau.

Dan kan je natuurlijk gebruik maken van KLM en Tarom (de roemeense vliegmaatschappij) beiden vliegen vanaf schiphol. Goede verbinding en serieuze maatschappijen. Maar ja, dan kom je in Boekarest aan. Dan moet je nog een uurtje of vier rijden. Tot kort kon je met Tarom naar Bacau vliegen maar dat is over. Tarom is een serieuze maatschappij als het om internationale vluchten gaat. Dat is heel anders als het om de binnenlandse vluchten gaat. Daar kan je alles verwachten , zo van: vliegt ie wel of vliegt ie niet 🙂 wordt het vandaag of morgen. Zeer onbetrouwbaar en zeker op binnenlandse bestemmingen (veel) vertraging. Ze kijken niet zo krap…..

Dus ja, de conclusie is zo ongeveer dat Boekarest goed te bereiken is en dat je dan nog niet in Bacau bent. Ik ben er aan gewend en het maakt me niet zoveel uit, maar ja hoe zat het nu ook al weer met de bereikbaarheid voor de zakenmensen? No problem, we hebben in ieder geval een vliegveld…. International Airport Bacau 🙂

Categorie: Bacau, Bacau diversen, Overig, Roemenie · Tags:

Reacties

5 Reacties op “De “onbereikbaarheid” van Bacau”
 1. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Ja, wanneer ze wel vliegen van Boekarest naar Bacau is dat een pracht oplossing. Toch moet ik ook zeggen dat ik heel fijne ritten heb meegemaakt met Julian in de auto! Maar misschien gaat het na de winter wel weer met het vliegtuig? Het is en blijft toch Roemenië!

 2. Nick schreef:

  Ik reis maandelijks heen en weer van Bacau naar Brussel. Voor mij is de eenvoudigste verbinding nog steeds Bacau (4u30 trein) Boekarest (2u45) Brussel met Tarom. In de zomer kan je echter ook opteren voor Parijs – Bacau (Blue Air).
  Blue Air heeft echter de laatste tijd nogal wat problemen dmv cash-flow problemen:
  Vb 1: Laatste keer vertrok in in Boekarest, en na inchecken bleek het plots via een geleasd vliegtuig te zijn, niks BlueAir, Medaillon of zoiets, nooit van gehoord, wel goed aangekomen.
  Vb 2: Laatste vertrek in Parijs, bleef de rechtstreekse verbinding naar Bacau plots met een uur vertraging en tussenstop in Boekarest. Erg fijn.
  Voor mij dus geen Blue Air meer.
  En zowiezo, als je tijdig boekt, zijn de prijzen vergelijkbaar tussen BlueAir en Tarom.

  Groeten,
  La revedere,
  Nick

 3. AM schreef:

  @Nick: bedankt voor je reactie! Ik zou zeggen kom een keer langs als je hier weer bent. Groet

 4. Johanna schreef:

  Beste Nick,

  Bedankt voor je reisverslag! Ik wil half oktober met twee vriendinnen de reis inzetten naar Bacau. Geldtechnisch blijkt een KLM vlucht van Amsterdam naar Boekarest de beste optie. Het is voor ons alleen erg lastig om inzicht te krijgen in de treintijden. Er is wel een website, maar er blijken meerdere stations in Boekarest en vanaf welk station vertrekt er een trein naar Bacau?

  Vragen genoeg.. 🙂

  Dammis schrijft als reactie dat hij/zij met iemand in de auto reisde. Is dat ook een mogelijkheid en wat zijn de kosten daarvan?

  Kunnen jullie ons helpen?

  Groeten, Johanna

 5. A.M schreef:

  Beste Johanna,

  Ik denk dat beide heren niet zullen reageren omdat het al een wat ouder artikel is.

  KLM heeft op dit moment de beste prijzen, Blue air vliegt op dit moment niet op Bacau. Het seizoen is vorige week afgelopen. Soms stuurt onze organisatie een auto naar Boekarest om mensen te halen (daar schreef Dammis over)

  De best optie is denk ik de trein. Treintijden kan je hier vinden http://www.mersultrenurilor.ro/ (rechtboven is een optie om de taal in het engels te zetten) De trein naar Bacau vertrekt vanaf Gara de Nord. Het station ligt in de stad Boekarest en is op behoorlijke afstand van de luchthaven. Daar kan je het beste per taxi heen gaan.

  Ik hoop dat je vragen zo beantwoord zijn. Als er nog meer vragen zijn dan hoor ik het wel.

  groeten,

  André Muit

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter