De hond in de pot..

Nou ja zeg…..

De Roemeense overheid stuurt in de aanloop naar Pasen controleurs de markten op om te voorkomen dat mensen een dode hond aanschaffen in de veronderstelling dat het om een geslacht lam gaat. Het zou een truc zijn van herders die hun lammetjes niet willen verkopen, omdat die nog te klein zijn en daardoor te weinig opbrengen.

Pasen valt dit jaar extreem vroeg, namelijk in het eerste weekend van april, waardoor de lammetjes nog lang niet op het gewenste gewicht zijn. Met Pasen wil echter vrijwel ieder Roemeens gezin traditioneel gebraden lam op tafel zetten.

Veel schapenhouders hebben besloten hun dieren tot het najaar te houden. Dan hebben ze veel meer gewicht en worden ze veelal door Arabieren gekocht, meldde de Roemeense televisiezender PRO TV.

De Roemeense overheid zegt dat er ’oplossingen’ worden bedacht door herders, zoals het slachten van honden en die op markten aanbieden als lam. Een voorlichtingscampagne waarschuwt consumenten goed te letten op kleur en geur van het vlees en uitsluitend te kopen op door de overheid gecontroleerde marktplaatsen. (ANP 17.03.2010)

Categorie: Algemeen, Roemenie · Tags:

Reacties

6 Reacties op “De hond in de pot..”
 1. Rene schreef:

  Is een aardig alternatief voor de paashaas, een paas hond!

 2. Evelyne schreef:

  Paas Boomer, Rene?

 3. Rene schreef:

  Ik zal is kijken of ie ook eieren kan maken, zo jah, kunnen we best eens proberen

 4. Evelyne schreef:

  Roze Boomereitjes met gele sterretjes! Kan je nog rijk worden :)!

 5. johan schreef:

  lijkt mee een goed alternatief volgens mij zijn er meer zwerf honden dan hazen in Roemenie dus het mes snijt aan twee kanten.

Trackbacks

Check out what others are saying...
 1. […] i read a strange article about Romania by Andre […]Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter