De dokterspost in Căbeşti is klaar!

Dinsdag 9 augustus 2016 was een belangrijke dag voor de bewoners van Căbeşti, gemeente Podu Turcului. Een dorpje in de provincie Bacau in het noordoosten van Roemenië.

Na twee weken hard werken hebben de vrijwilligers van Werkgroep Zegveld het voor elkaar gekregen een nieuwe dokterspost te bouwen. Een gebouw waar mensen met gezondheidsproblemen uit de hele omgeving gebruik van kunnen maken. De openingsceremonie werd bijgewoond door meer daar 100 inwoners van het dorp en begon met een boodschap van Priester Mihail Manca, predikant van het dorp. Hij bedankte de 18 vrijwilligers uit Nederland en gaf ze als voorbeeld voor de inwoners van het dorp Căbeşti.

André Muit maakte een korte samenvatting over de samenwerking met Werkgroep Zegveld en sprak zijn waardering uit over de manier van werken, de inzet en geweldige betrokkenheid van de werkgroep. Ook bedankte hij de provinciale en lokale overheden voor de fijne samenwerking.

Onze vriend, nu voorzitter van het provinciebestuur, Sorin Brasoveanu gaf aan om om dit soort projecten voor te zetten in de dorpen van Roemenië. Hij stelde voor om in de toekomst Nederlands Roemeense teams samen te stellen zodat ook in Roemenië vrijwilligerswerk wortels gaat krijgen. De burgervader van Podu Turcului , Gelu Cioravă, bracht zijn dank over aan de vrijwilligers voor de geweldige inzet in “zijn” gemeenschap.

Als afsluiting sprak Ariën van de Broek, de bouwleider, over werkgroep Zegveld. Over de voorbereidingen , het doel en de werkwijze waarna de 18 vrijwilligers uit volle borst het Nederlandse volkslied zongen.

Het lintje voor de ingang van de nieuwe dokterspost werd doorgeknipt door Ariën van den Broek, de bouwleider, Sorin Brasoveanu, Gelu Cioravă en André Muit.

De dokterspost in Căbeşti is klaar! We hopen dat er nog veel van deze projecten zullen volgen.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Respect, Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter