Coronavirus in Roemenië: minister van Volksgezondheid sluit afzwakken van beperkingen voor de tweede helft van mei uit.

De beperkingen die door de Covid-19-pandemie zijn opgelegd, kunnen niet vóór 15-20 mei, zelfs niet op 1 juni, worden versoepeld, zei minister van Volksgezondheid Nelu Tătaru. Hij legde uit dat de versoepeling van beperkingen geleidelijk en voorzichtig gaan gebeuren.

“Op dit moment houden we de strikte beperkingen aan omdat er drie of vier zware weken aankomen. We kunnen spreken van versoepeling na 15-20 mei of 1 juni, maar de versoepeling zal geleidelijk gebeuren, we bekijken de maatregelen per regio, en enkele beperkingen zullen blijven gelden. We gaan het huis niet uit tenzij we een masker en handschoenen dragen. We moeten er rekening mee houden dat de versoepeling ook voorzorgsmaatregelen met zich meebrengt, “zei Tătaru, geciteerd door Agerpres.

De minister van Volksgezondheid zei dat de beperkingen voor 65-plussers mogelijk nog langer gelden als de situatie daar om vraagt.

“We moeten er rekening mee houden dat zij de meest kwetsbare groep zijn. Kijk naar de sterfgevallen op dit moment; het zijn mensen met meerdere ziektebeelden, die ouder zijn dan 65 jaar. We moeten de ouderen beschermen en we moeten de nodige maatregelen nemen ”, zei Tătaru tijdens een bezoek aan Galați, een stad in het oosten van Roemenië.

Hij was in Galați om een ​​crisis te bespreken die ontstond na de besmetting met Covid-19 in twee verzorgingstehuizen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter