Carpat Air, een vlucht met problemen

Een vliegtuig van Carpat Air is zaterdagmorgen om kwart voor 10 veilig in Timisoara geland. Het vliegtuig, een Saab 2000, wat uit Chisinau (Moldova)  had problemen met het landingsstel . De controletoren van het vliegveld zag dat het vliegtuig het landingsstel (voorwiel)  niet uitgeklapt had en melde dat aan de piloten.

Normaal gesproken had het vliegtuig om 8.05 moeten landen maar om de brandstof op te maken is men rondjes gaan vliegen boven het vliegveld. In deze tijd hebben de hulpdiensten de tijd gehad om de landing bijzonder goed voor te bereiden. Op de landingsplaats werd schuim gespoten, ambulances en brandweer stonden met groot materieel klaar.  Om 9.44 is het vliegtuig veilig geland. Er waren 47 passagiers en 4 bemanningsleden aan boord, niemand is gewond geraakt.

carpatair-28-feb-09

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

4 Reacties op “Carpat Air, een vlucht met problemen”
 1. Ma schreef:

  Daar word je echt niet blij van!!!!!!

 2. JM schreef:

  In zo’n toestel heb ik ook verschillende keren gezeten. Een raar gezicht een vliegtuig met zijn neus op de grond, maar altijd nog beter dan wat er in Nederland is gebeurd.

 3. am schreef:

  Ja, allemaal goed afgelopen gelukkig.

 4. johan schreef:

  ja en dat is dan wel in Roemenie gebeurt, dat zou je niet verwachten dat er zo op gereageert wordt met zoveel mensen en matriaal.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter