Bende vrouwenhandelaars opgerold

STUTTGART (ANP) – De politie in Duitsland heeft een slag geslagen in de strijd tegen de internationale vrouwenhandel. In verscheidene deelstaten zijn in totaal negentien leden van een netwerk opgepakt die Roemeense vrouwen tot prostitutie hebben gedwongen, meldde de Duitse politie zondag.

De verdachten zijn zowel mannen als vrouwen, vooral Roemenen. De bende lokte jonge Roemeense vrouwen naar Duitsland met de belofte dat ze werk zouden krijgen in de horeca. Eenmaal in Duitsland werden ze onder dwang in bordelen tewerkgesteld. Het geld dat ze verdienden moesten ze inleveren.

Bij de politieactie waren honderden agenten betrokken. In Baden-Württemberg, Brandenburg, Nedersaksen, Noord-Rijnland-Westfalen en Rijnland-Pfalz werden tientallen woningen doorzocht. Ook in Roemenië en Spanje kwam de politie in actie.

In de Spaanse hoofdstad Madrid woonde de vermoedelijke leider van de bende. Hij is zaterdagavond opgepakt.

Bron: de Gelderlander

Categorie: Nieuws, Roemenie · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Bende vrouwenhandelaars opgerold”
  1. johan schreef:

    Goed werk,veel Roemeense vrouwen en meisjes worden op deze manier naar het buitenland gelokt en zo te werk gesteld zo kunnen niet terug als ze eenmaal in het buitenland zijn en moeten zo geld verdienen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter