Baby’s verwisseld…

Twee moeders uit de stad Onesti (provincie Bacau- Roemenië)  hadden de nachtmerrie van hun leven. Een maand lang zorgden ze voor een baby die niet van hen zelf was. De kinderen werden, per ongeluk, verwisseld door de medewerkers van het ziekenhuis in Onesti.

Het drama begon ergens in mei. Er kwamen twee jongetjes ter wereld, elk 3 kilo. De moeders verbleven in dezelfde ziekenzaal. Na een paar dagen mochten ze beiden naar huis, alles was prima in orde en de families waren blij met de geboorte van de baby’s. Tot het moment dat één van de moeders een andere naam ontdekte op de armband van de baby.

“Op 21 mei zag ik dat op de armband van onze baby met de naam Neaga, dat kwam niet overeen met onze familienaam Stefan.” De dokter sprak tegen “zie je dan niet dat het kind 99% op je lijkt en hij is nog blond ook” verteld één van de moeders.

Het waren slapeloze nachten. Eén van de moeders vroeg om een DNA test. De resultaten kwamen na een maand. Het werd duidelijk dat de moeders ieder het kind van de ander aan het opvoeden waren.

“Ik ben aan hem gehecht, hem zag ik de eerste keer. We kunnen ons een dergelijke fout niet voorstellen. Ik dacht dat het DNA resultaat aan zou geven dat het mijn kind zou zijn” zegt de andere moeder. Op de trap van het ziekenhuis vind een hartverscheurend moment plaats. De moeders wisselen hun baby’s. Nu ieder haar eigen kind.

De medewerkers van het ziekenhuis bieden hun excuus aan. Maar niets kan de herinneringen en nachtmerrie van deze moeders uitwissen.

De politie opende een onderzoek naar de zaak. De medewerkers die de fout maakten lopen het risico om ontslagen te worden en de kosten te dragen van het DNA onderzoek.

Inmiddels hebben de moeders actie ondernomen en vragen via de rechtbank een schadevergoeding van 10 duizenden euro’s. “De uitslag van de DNA test geeft aan dat ik een maand lang een kind van een ander verzorgde. Ik sleep de kraamafdeling en het ziekenhuis voor de rechtbank. Eén van de moeders heeft besloten om 50.000 euro schadevergoeding te eisen. Eén van de moeders verteld dat ze nog steeds niet hersteld is van de schok.

De DNA testen die de identiteit van de kinderen vaststelde kost 2500 euro en werd betaald door de kraamafdeling van het ziekenhuis in Onesti.

media_xl_893975

Categorie: Algemeen, Bacau, Roemenie · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Baby’s verwisseld…”
  1. JM schreef:

    het zal je maar overkomen, Het is beter dat de ouders kontakt met elkaar houden, dan kunnen ze er nog eens over praten.

  2. Herman schreef:

    Konden we Salomo maar bellen..

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter