Anders

Na de hevige sneeuwval in Roemenië en Bacau lijkt het wel of het leven stil staat. Iedereen probeert zijn/haar tijd nuttig in te vullen. De wegen in de stad zijn onbegaanbaar, de supermarkten raken steeds leger omdat er geen aanvoer is.

Ondertussen heeft de Roemeense premier Emil Boc ontslag genomen en gaan alle ministers van de regeringspartij weg. Er komen allemaal jongere en (vrij) onbekende mensen voor in de plaats. Het hoofd van de buitenlandse veiligheidsdienst wordt premier. Wat dat weer moet worden weet ik niet. Dit jaar zijn er verkiezingen het kabinet heeft nog 9 maanden te gaan. Wat er precies achter deze “wisseling van de wacht” zit is nog even de vraag maar dat zal snel duidelijk worden.

Bacau levert een minister. En wel de minister van binnenlandse zaken. De voormalige prefect van Bacau. Hij is van de ene naar de andere partij gegaan en wordt in Bacau “de overloper” genoemd. Eerder was hij secretaris van het parlament.

Verder is het ijskoud, vannacht was het weer -21 graden. De elfstedentocht had hier al lang gereden kunnen worden:) . Het provinciebestuur meld dat de subsidie voor centrum de Dolfijn en kamertraining Bacau doorgaan en verdubbeld wordt met het bedrag van vorig jaar. In afwachting van het voorjaar zal ik maar zeggen…… maar dat duurt nog even.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Anders”
  1. johan schreef:

    even dacht ik zou hij nu al primier zijn van Roemenie, maar gelukkig voor Betania is dat niet het geval Maar goeg wat niet is kan nog komen (ha-ha)

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter