Afgeladen Dacia en open botbreuk

De mensen die Roemenië bezoeken of bezocht hebben zal het niet onbekend voorkomen. Afgeladen oude Dacia’s, met van alles en nog wat, vaak veel en veel te zwaar….. Zo ook gisteren. Een afgeladen Dacia rijd niet ver van ons kantoor vandaan in de richting van een zebrapad. Er steken schoolkinderen over. De chauffeur remt en remt… helaas werken de remmen niet meer omdat de auto veel te zwaar is. Op het zebrapad loopt een 8 jarig ventje, uit ons opvangcentrum “de Tulp”, en wordt aangereden door deze auto. De schrik is groot, het kind gilt (gelukkig gilt het nog) van de pijn. Het ventje wordt snel naar het ziekenhuis gebracht en wordt met spoed geopereerd aan een open botbreek aan zijn been. Gisteren mochten we er nog niet bij. Vandaag hopelijk wel. Opnieuw een voorbeeld van de extreem grote hoeveelheid verkeersslachtoffers in Roemenië. Vergeleken bij andere verkeersongelukken die hier dagelijks gebeuren is het met dit mannetje nog heel goed afgelopen……

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

5 Reacties op “Afgeladen Dacia en open botbreuk”
 1. A.V. schreef:

  Hé André, kunnen we een kaart sturen naar dat ventje?
  Misschien ook een idee om, als mensen bij jullie een bemoediging nodig hebben, dat door te geven, zodat je achterban mee kan leven dmv bijv een kaartje en gebed?
  Groeten.

 2. Dammis Vroegindeweij schreef:

  Andre, ik zal een A4 naar je toe zenden per e-mail wil je die aan dit jongetje geven?

 3. tp schreef:

  Hoi Andre,
  Wat een naar vehaal zeg.
  laat even weten hoe het afloopt en of wij iets voor het ventje kunen doen.
  Groetjes

 4. AM schreef:

  Post kan naar :
  Asociatia Betania
  Centrul Lalelelor
  (pentru Bujor Benone Andrei)
  str Nordului 2-4
  600241 – Bacau
  Romania

 5. Léon van Schijndel schreef:

  Wel een heftig verhaal. ik kwam hier tegerecht omdat ik op zoek was naar informatie over dacia. Sinds http://www.dacialoganmcv.nl/ niet meer bijgewerkt wordt is het met dacia in Nederland er niet op vooruit gegaan. Ik beloof je dat ik mijn (toekomstige) dacia niet zo vol zal laden. Hoewl ik nog twijfel dus het kan ook nog een Kia gaan worden want die vind ik eigenlijk veel interessanter.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter