Actie wederopbouw

Avram Nita, 51 jaar, woont in de gemeente Magura. Een klein dorpje aan de rand van de stad Bacau. Hij zorgt alleen voor zijn 3 kinderen met inkomen van 150 euro per maand. Soms is er wel te eten maar soms ook niet.

Zijn echtgenote Sedima verliest in 2003 de strijd tegen kanker en laat 2 kleine kinderen achter : Cristina en Emanuel. Korte tijd daarna trouwt hij met Nicoleta en hun geluk is compleet als de kleine Rebeca wordt geboren. Het geluk duurt niet lang en in 2007 verliest ook Nicoleta de strijd tegen een agressieve vorm van kanker. Alle operaties die zij ondergaan heeft brachten helaas niet de verandering die iedereen graag wilde.

De vader van deze kinderen is kapot van verdriet maar gaat de strijd aan om zo goed mogelijk voor zijn kinderen te zorgen. Hun woonsituatie en materiele situatie laat veel te wensen over maar deze man probeert vader en moeder te zijn voor zijn kinderen en vecht voor hun bestaan.

Tijdens ze zomervakantie van 2010, waar de kinderen naar uitkeken, is daar onverwacht de zware regenval. Op 27 juli overstroomt het dorp en het huis waar deze vader en kinderen wonen komt onder water te staan. Het water slaat een gat in de muur, de fundering en de muren scheuren. Alles wat deze mensen nog hadden is verwoest door het water.

Gezien de situatie van dit gezin en de onmogelijkheid om hier zelfstandig uit te komen gaan we dit gezin helpen met een deel van de opbrengt van de “watersnoodactie”. De vechtlust van de vader, de inzet voor de kinderen, maar ook de onmacht die we bij hem zien geeft ons de volledige overtuiging dat hij hier zonder hulp niet uitkomt.

Inmiddels is er een expert in constructie wezen kijken en zijn de eerste bouwmaterialen aangekocht. We houden u op de hoogte van de verder ontwikkelingen van deze actie (zie actie website: klik hier)

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Actie wederopbouw”
  1. A.V. schreef:

    Tjonge, jonge, wat een leed!
    Vandaag verkoping gehad waarvan een deel van de opbrengst voor Roemenië is. Dat geld zal wel van pas komen. Hopen dat er meer giften komen zodat er veel mensen geholpen kunnen worden.

  2. johan schreef:

    Goed dat dit gezin wordt geholpen ze hebben meer dan onze steun nodig. Het stimuleerd om door te gaan met aktie te houden.
    Groeten uit Bru

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter