Mission Impossible

Al een poosje hebben we heel wat zorgen in Roemenië. Het nationale budget is nog steeds niet goedgekeurd. Hierdoor kunnen ook de lokale overheden geen beslissingen nemen over de bijdrage aan onze projecten in 2009. Dat betekend ook dat er de eerste maanden geen inkomen te verwachten is van de overheid. Niet omdat de lokale overheid niet wil, maar men kan niet omdat ook niet bekend is wat hun budget is.

Ook de bijdrage uit Nederland loopt niet lekker en het geld wat we normaal gesproken via Stichting HCR krijgen komt niet op gang. Waarschijnlijk omdat er weinig inkomen is. Dat betekend wel dat we de eerste twee maanden van het jaar zowel van de roemeense overheid als vanuit Nederland geen of heel weinig inkomen hebben. De zorg voor de kinderen gaat echter gewoon door, elke dag een vaste groep van 150 kinderen en jongeren die nergens anders heen kunnen.

Hoe we hen verder moeten opvangen en behandelen zonder financieen en de personeelsleden moeten betalen, ik zou het niet weten. We proberen met man en macht de boel “in de lucht” te houden. Het lijkt erop dat de overheidsgelden pas in april betaald gaan worden. Het begint zo langzamerhand op een “Mission Impossible” te lijken. Hopelijk komt hier snel een verandering in.

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Mission Impossible”
  1. johan schreef:

    ik had al een vermoeden dat er iets niet goed ging, er was teweinig nieuws te melden
    we wense jullie sterkte en hopen en bidden voor een oplossing die spoedig komt groeten uit bru

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter