Een weekje met veel bijzondere of misschien wel bizarre dingen. Maandag 1 december was een vrije dag, dat is de nationale dag van Roemenië, uiteraard gewoon gewerkt want zo gaat dat. Afgelopen woensdag was het de internationale dag voor personen met een handicap. Daar is ook de nodige aandacht aan besteed.

Heel de week controle van de sociale inspectie. Deze inspectie controleert de standaarden die wettelijk verpicht zijn in de jeugdzorg en andere sociale diensten. Veel papierwerk, veel rapporten, de conclusie is wel dat alles goed in orde is. We kregen een pluim voor het professionele werken in het kader van de organisatie. Ook deze week heb ik gesprekken gevoerd betreffende de financiele bijdrage van de overheid (gemeente en provincie) voor onze projecten in Bacau. Dat verliep allemaal goed, ik heb er wel wat zorgen over of het allemaal weer goed komt. 2009 wordt een heel moeilijk (financieel) jaar.

Tussendoor speelde nog een rechtzaak met een aannemer die valsheid in geschrifte pleegde en nu ons/mij hiervoor voor de rechter sleept. Dat is het “roemeense gevoel” ten voeten uit….. Een neef van Iulian, een van onze chauffeurs, overleed deze week op 28 jarige leeftijd aan een infectie na een operatie. Vandaag kregen we bericht dat ook de vrouw van een vriend eergisteren overleden is aan kanker.

Verder ontzettend veel verdrietige gevallen van ernstig zieke kinderen, uithuiszettingen, mensen die hun medicijnen niet kunnen betalen, spoedoperaties en allemaal van deze dringende zaken. Helaas kunnen we helemaal niets voor deze mensen betekenen omdat we voor de laatste drie maanden geen budget meer hebben gekregen omdat er geen geld is.

gezellige pakjesavond allemaal!

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “”
  1. johan schreef:

    ik kan een beetje voelen hoe moeilijk het is om steeds nee te moeten zeggen terwijl de nood zo hoog is war mogelijk proberen we wat voor je te doen bovenal vergeten we je niet in ons gebed

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter