De “Dolfijn” en de “Driestroom”

Eind vorig jaar is er een heel belangrijke stap gezet in de activiteiten van ons dagverblijf “de Dolfijn” voor kinderen met autisme. Monique Mulders , orthopedagoge en coordinator bij de driestroom (kindercentrum Stijntje Buys Nijmegen) en haar manager Johan Emons brachten een bezoek aan onze organisatie.

In 2005 zijn de activiteiten in ons centrum “de Dolfijn” begonnen. Gezien het feit dat er in Roemenië geen of heel weinig ervaring is met de therapie die toegepast wordt bij kinderen met autisme hebben we veel dingen “theoretisch” op moeten zetten. Na verloop van tijd kom je in de praktijk zaken tegen die we graag wilden bespreken met mensen die ervaring hebben met deze zaken.

Een van onze medewerkers kwam zo in contact met Monique Mulders die zeer bereid was om haar ervaringen met ons te delen. Alles over dit bezoek kunt u lezen in het artikel uit het magazine van de driestroom wat ik hieronder zal plaatsen.

Van 19 maart t/m 26 maart zijn twee van onze medewerkers (waaronder de coordinator van dagverblijf de Dolfijn, Daniela) een week in het kindercentrum Stijntje Buys geweest. Daar hebben ze met een groot gedeelte van de medewerkers kunnen praten en veel ervaringen op gedaan. Het enthousiasme van het team uit nijmegen en het enthousiasme van het team uit Bacau is de prachtige basis voor deze kennisoverdracht. Naast de indrukken en de gesprekken en ervaringen is er door de universiteit in nijmegen veel lektuur ter beschikking gesteld. De Driestroom droeg de kosten voor het bezoek aan Roemenië maar ook de kosten voor het bezoek van onze mensen aan hun organisatie in Nederland, echt geweldig.

We zijn bijzonder blij met deze samenwerking waar we Monique Mulders, Johan Emons en al hun collega’s bijzonder dankbaar voor zijn. Over enkele maanden verwachten we ze opnieuw in Bacau om de voortgang te bekijken en verdere stappen te bespreken.

http://www.driestroom.nl/kinderen/kindercentra.asp?pagina=6&basispagina=8

artikel magazine “de Driestroom” :

Revpag1

Revpag2

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter