Kraan door de brug

Donderdag op vrijdagnacht rond 1.00 uur is er een hijskraan van 80 ton door de brug (in Bacau) over de rivier Bistrita gezakt. De hijskraan was bezig met takelwerkzaamheden aan de brug die al enige tijd op de lijst van “groot risico” stond. De rechterkant van de kraan zakte eerste door de brug heen waarna het hele gedeelte van de brug, waar de kraan opstond, met kraan en al in het water terecht kwam. Wonder boven wonder vielen er geen doden, zowel de kraanmachinist als de bouwopzichter kwamen er beiden met lichte verwondingen vanaf.

Het probleem is dat heel noord Moldova gebruik maakt van deze brug. Al het verkeer uit Suceava, Iasi, Botosani en Vaslui heeft nu een probleem als ze naar Boekarest moeten. 12.000 auto’s maakten per dag gebruikt van de in 1952 gebouwde brug. De omleiding van 18 km is niet geschikt voor deze hoeveelheid auto’s. Afgelopen vrijdag deed men er een uur over om 2 km af te leggen. Het noorden van Moldova en een gedeelte van de stad Bacau (de wijk Serbanesti die aan de andere kant van de rivier ligt) zijn zo goed als afgesloten van de rest van Roemenië.

Van de reactie van de locale overheid vielen onze monden open: ‘de verwachting is dat het probleem voor het eind van dit jaar opgelost is” No comment.

P1440372_1

P1440373_1

Categorie: Bacau · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter