Buhusi: Ontploffing in een éénkamerflat.

Gisteravond vond er een explosie plaats in een flatgebouw in Buhusi, provincie Bacau. De eigenaar van het éénkamerappartament is zwaar gewond en opgenomen in het ziekenhuis van Bacau. Zes andere appartamenten zijn zwaar beschadigd.

De explosie gebeurde gisteravond rond 21.00. Gezien het feit dat het flatgebouw geen verwarming heeft had de man zijn 4-pits gasstel aangestoken om zich op te warmen (dat is heel gebruikelijk in Roemenie). Zoals vaker gebeurd viel de man in slaap, het vuur doofde door onbekende oorzaak, het gas stroomde de woning binnen. Nadat de man wakker werd stak hij een sigaret en en was een explosie niet meer te vermijden, het appartament vloog de lucht in.

De man is opgenomen met ernstige brandwonden. Over zijn overlevingskansen is nog niets bekend.

Alle beschadigde woningen zijn geevacueerd.

Categorie: Bacau diversen · Tags:

Reacties

1 Reactie op “Buhusi: Ontploffing in een éénkamerflat.”
  1. chris schreef:

    Wat een drama,s maken jullie daar mee zeg! Ben elke keer weer verbaasd hoe veel mensen daar letterlijk moeten overleven. Zou in december naar Bacau gaan maar kon ff niet weg. Nu wil ik 12 januari gaan. Maar heb al geruime tijd geen contact meer met vriendin. Begin er een beetje aan te wennen dat het cominuceren geen sterk punt is in Roemenie.
    Toch bel ik je vast en zeker als ik in Bacau ben.
    chris

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter