SOS Roemenie – De lage landen

Een aantal maanden geleden is door enkele vrijwilligers “SOS Roemenie – De lage landen” opgericht. Door veel mensen wordt de vraag gesteld wat dat nu precies inhoud, dat zit als volgt in elkaar:

SOS ROEMENIË – De Lage Landen is een samenwerking tussen Nederlanders en Belgen die woonachtig zijn in Roemenië of zeer frequent in Roemenië verblijven.
Het doel is een informeel netwerk van vrijwilligers te vormen dat zich ten dienste wil stellen van landgenoten (Nederlanders en Belgen) die in Roemenië tijdelijk of voor een langere periode verblijven en behoefte hebben aan hulp.
Door verschillende medewerkers verspreid over het hele land, tracht SOS ROEMENIË een netwerk op te bouwen waardoor heel Roemenië bestreken wordt om op een snelle manier hulp aan te bieden daar waar nodig. We kunnen spreken van een ‘eerste hulp-post’ voor landgenoten die met enigerlei probleem te kampen hebben.
Een tussenkomst van een van onze vrijwillige medewerkers kan een tussenstap betekenen naar hogere instanties zoals bijvoorbeeld Ambassades, Consulaten, Politie, overheden, advocaten, officiële tolken, … en ook naar de familie in het thuisland.

Dat is de doelstelling van “SOS Roemenie – De lage landen” die mogelijkheden bied voor nederlanders en belgen die met problemen te maken hebben tijdens hun reizen in Roemenie. Samengevat: De hulpvragen die we altijd al kregen van Nederlanders in Roemenie is nu meer georganiseerd en bedekt het overgrote deel van Roemenie.

Meer hierover op de website : http://www.momas.ro/sosrom/

Zie ook de eerste nieuwsbrief :

http://www.momas.ro/sosrom/nieuwsbrief/nieuwsbrief1.htm

Categorie: SOS-Romania · Tags:

Reacties

1 Reactie op “SOS Roemenie – De lage landen”
  1. Ineke Pompen schreef:

    Hallo Andre,
    Leuk om van een andere Nederlander in Bacau te horen. Mijn zus en haar man (werkzaam bij Aerostar) en hun 4 kinderen wonen er ook al weer zo’n 2-3 jaar en wij zijn afgelopen zomer nog op bezoek geweest.Daarbij konden we duidelijk zien dat de stad (en heel Roemenie) in korte tijd erg verandert (ten goede).
    Ik hoop dat dat ook met de sociale problemen, de kwetsbare ouderen en jongeren snel het geval zal zijn.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter