2 april – autisme – Bacau

2 april, elk jaar wereld autisme dag. Over heel de wereld worden gebouwen in het blauw verlicht om aandacht te vragen voor autisme. Ook in Roemenië komt er steeds meer aandacht voor deze dag. Boekarest, Iasi en Timisoara hadden wat blauw verlichte gebouwen. In Bacau is dat tot nu toe nog niet gelukt. Hier zijn wij degenen die de toon zetten.

Vorig jaar organiseerde we een mars door het centrum van Bacau en lieten we blauwe balonnen op. Tijdens de voorbereidingen was het koud en slecht weer en deze keer hebben we gekozen voor het winkelcentrum. Teamleden, ouders, kinderen en heel veel vrijwilligers informeerden de mensen over autisme. Door middel van een koptelefoon en technische snufjes was het mogelijk op een moment te voelen wat autisme nu eigenlijk is.

Het hoogtepunt was het organiseren van een flashmob “smiley face” waar veel mensen aan meededen. Heel de maand april staat in het teken van autisme en het team van de dolfijn gaat naar scholen en kleuterscholen met de kinderen. Ook komen de kinderen, en hun leerkrachten, bij ons kijken en proberen we op deze manier deze “blauwe maand” te gebruiken om het autisme en de mogelijkheden onder de aandacht te brengen in Bacau.

Foto’s:

Categorie: Bacau, Bacau diversen, Ons werk/Betania, Sociaal · Tags:

Reacties

1 Reactie op “2 april – autisme – Bacau”
  1. johan schreef:

    Bijzonder om dat op deze manier weer onderde aandacht te brengen
    tussen het publiek in de winkel om zo meer begrip te krijgen
    Komplimenten daar voor

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter