Telleurstelling…….

Kerst 2007, de meeste van ons zullen mogelijk een kerkdienst bijwonen waarna er een goede kerstmaaltijd gebruikt wordt. Veel gezelligheid, en goed te eten.

Zo voor de kerst komen er veel gezinnen in hele moeilijke omstandigheden op kantoor. In de hoop dat er ook voor hen wat extra’s is voor de kerstdagen. Veel gezinnen in Bacau hebben het echt slecht. Brood en water is geen uitzondering. Als je zo in rondom je heen kijkt lijkt het op het eerste gezicht allemaal wel mee te vallen. Als je situaties beter kent is het in veel gevallen een drama.

Het is een onderdeel van het werk van onze organisatie om deze mensen te helpen, hun problemen gezamelijk aan te pakken, zodat ze weer zelfstandig verder kunnen.

Met de kerstdagen wil iedereen wat extra’s, vooral de kinderen kijken er naar uit. Jaren was het zo dat we wat voor hen konden doen. Ook nu weer komt een groot aantal kinderen langs. Voor het tweede jaar kunnen we helemaal niets voor hen betekenen. Niet voor de kinderen, niet voor de families. Door achterstallige betalingen van de budgetten uit Nederland kan er niets extra’s gedaan worden. De vertraging in het overmaken van de budgetten geeft frustratie. We weten dat we voor de kerst geen geld hebben en er tientallen kinderen en families, in droevige situaties, langskomen. We moeten ze wegsturen, heel verdrietig, zeker gezien het doel van onze organisatie.

Je lijkt wel gefrustreerd zei pas iemand tegen me…… Natuurlijk, zeker als je weet dat er veel mensen rondom je heen niets hebben, daar raak je wel gefrusteerd van.

Het is moeilijk om kinderen, die toch wat verwachten, weg te moeten sturen omdat er geen budget is voor een kerstactie. De meesten hebben toch al niks en zijn blij met een reep chocola en een paar sinasappels. Het wegsturen van de mensen en vooral de telleurstelling op de gezichten van de kinderen sloopt je. Het feit dat er na de kerst misschien wel geld op de rekening komt helpt daar helemaal niets bij.

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Telleurstelling…….”
  1. johan schreef:

    wat kan ik het begrijpen hoe het voelt om deze mensen weg te moeten sturen zoner iets voor hen te kunnen doen we wensen je wijsheid en sterkte toe en proberen ook middelen te verkrijgen zodat er iedergeval de ergste gevallen kunnen worden geholpen groeten van uit BRU

  2. chris schreef:

    Ik begrijp nog steeds niet waarom miljoenen euro,s worden geschonken aan Indonesie (niet europees)voor scholen, en niets of weinig voor een EU land zoals Roemenie wordt gedaan. In Den Haag of Brussel zouden ze deze site eens moeten lezen.
    Wens jullie toch een goed slot van dit jaar en een productief 2008.
    groeten uit holland

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter