Het sociale “oerwoud”

Gisteren werd in Bacau de Sociale (regionale) Inspectie officieel geopend. Deze inspectie krijgt een belangrijke rol als “toezichthouder” op bijvoorbeeld kinderprojecten of andere sociale projecten. Vooral toezicht op kwaliteit van zorg zal een belangrijk aandachtspunt zijn.

Bij deze opening waren allerlei parlamentsleden, senatoren, lokale overheid, maar ook de Minister van Sociale zaken Paul Pacararu was aanwezig. Gezien het feit dat de verkiezingen in Roemenië dicht bijkomen hadden sommige toespraken een enigzins politieke tint. Ik was ook uitgenodigd om te spreken maar gezien het feit dat ik me wat zat te ergeren had ik een wat onbedoelde uitschieter naar de Minister. Ja, eenmaal gebeurd is er weinig meer terug te draaien.

Na afloop, tijdens de cocktail, kwam de minister naar me toe en zei : dat was een leuke toespraak en u heeft gelijk. Terwijl ik tegen hem gezegd had dat de sociale regelgeving voor jeugdzorg (van zijn Ministerie) op een “oerwoud” lijkt. We hebben daarna leuk gepraat en flink gelachen dus uiteindelijk is er een leuk contact onstaan.

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Het sociale “oerwoud””
  1. A.V. schreef:

    Oeps, dan kun je het even warm krijgen. Leuk dat het toch positief opgepikt werd!

  2. Johan schreef:

    Ja dat kan gebeuren dan heb je het w3el even warm maar soms wordt de waarheid ook gewaardeert en is het goed om er niet om heen te draaien. En wie crediet heeft kan iets zeggen.

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter