15 jaar Betania

Gisteren, 24 oktober , was het 15 jaar geleden dat Asociatia Betania in Bacau werd opgericht. In de voorbereiding op de persconferentie vandaag heb ik weer veel materialen gelezen. Er is ontzettend veel gebeurd. Duizenden gezinnen werden geholpen, er werden centra gebouwd die vandaag functioneren in het kader van Betania, er werden scholen en medische posten gebouwd, afdelingen in ziekenhuizen gerenoveerd en op 40 scholen werden praktijkopleidingen opgezet. Dat is zomaar even in één zin een korte samenvatting. Als je er goed over nadenkt is het ongekend. En dan te bedenken dat we in 1995 vertrokken voor maximaal 3 jaar…… dat zijn er inmiddels meer dan 15….  Dan wordt er voor mij voor de zoveelste keer bevestigd dat toeval niet bestaat.

Heel veel mensen waren en zijn betrokken bij de projecten in Bacau. In Nederland zijn een groot aantal vrijwilligers en werkgroepen actief. Jaarlijks krijgen we heel veel mensen op bezoek die op één of andere manier betrokken zijn. Betrokkenheid is het kernwoord in de perconferentie vandaag. Betrokkenheid was het kernwoord de afgelopen 15 jaar en zal ook in de toekomst het kernwoord zijn. Er is veel te schrijven over de afgelopen 15 jaar maar vandaag hou ik het hierbij. Allen die betrokken waren en zijn en zich, op welke manier dan ook, inzetten voor de activiteiten in Bacau en Roemenië heel veel dank!

Asociatia Betania bacau 15 jaar, 1995 - 2010

Categorie: Bacau, Ons werk/Betania, Roemenie · Tags:

Reacties

9 Reacties op “15 jaar Betania”
 1. M Toornvliet schreef:

  Namens al onze mensen heel veel respect en natuurlijk gefeliciteerd. Wij weten ongeveer wat een tijdsspanne als deze kan betekenen, in februari volgend bestaat de Nunn. ook 15 jaar. Dus van ons uit veel geluk in goede gezond heid!

  Namens iedereen

  Mark

 2. B.A. schreef:

  André en je team, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Op naar de volgende 15 jaar! Ik wens je wijsheid en Gods zegen op al je werkzaamheden. Voor vandaag veel succes bij de personferentie!

 3. A.V. schreef:

  Van Harte!
  Goed om eens terug te kijken om te zien wat je allemaal bereikt hebt! Ondanks moeilijkheden en tegenslag, ook veel zegen!
  Voor de toekomst Gods zegen toegewenst.

 4. johan schreef:

  Van Harte Gefeliciteerd
  Ja Andre dit is meer dan een felicitatie waard wat is er in die 15 jaar veel veranderd de organisatie is uitgegroeit tot een begrip in Roemenie iets voor jullie als team om op terug te kijken We hopen nog lang getuige te zijn

  Groeten

 5. JM schreef:

  Van harte gefeliciteerd met het vijftienjarig bestaan. Goed bedacht het logo erop aan te passen. Dat geloof, hoop en liefde steeds de brede basis mag zijn van jullie werk is onze wens.

 6. tp schreef:

  Hallo daar.
  ook vanuit krimpen willen wij jou en je team natuurlijk feliciteren met deze mijlpaal.
  Ik hoop dat je vandaag een mooie dag hebt gehad.
  Groetjes,
  Teunis

 7. Ina schreef:

  André en team, allen die Betania een warm hart toedragen.

  Van harte met deze mijlpaal. Deze mijlpaal kon alleen maar bestaan omdat er mensen zijn die uit liefde voor de medemens werken, naar hen omzien.

  Het zal de afgelopen 15 jaar vaak niet gemakkelijk geweest zijn en ik vrees de komende jaren ook niet. Het zal nog jaren duren, denk ik, dat jullie voorbeeld algemeenheid in RO zal zijn.

  Fijn ook dat jij André dit jubileum mee kunt maken/mag maken naar eerdere zorgelijke berichten wat betreft je gezondheidstoestand. Toeval bestaat inderdaad niet, alles is voorbestemd, heeft zijn doel, ook al begrijpen wij die (vaak) niet.

  Mag ik mijn felicitaties aan jullie allen afsluiten met een lied van Celine Dion waarvan ik denk dat veel van jullie “cliënten” het zo ervaren?
  http://www.youtube.com/watch?v=rl8SuLBCq3k&feature=related

 8. Arie schreef:

  André,
  ik wil jou en alle mensen die hun bijdrage leveren of hebben geleverd alleen maar zeggen: Bedankt, en ga vooral zo door!

 9. Wietse schreef:

  Andre en familie, respect!!

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter