De dagen voor de kerst

Het is toch altijd weer een aparte tijd, de dagen voor kerst……. Zeker in Roemenie. Het is nu bijna half December en nu al zijn mensen moeilijk te bereiken. Als je wat nodig heb dan krijg je te horen: nou dat kan wel maar na de feestdagen. Na de feestdagen, denk ik dan maar weer….. In roemeense begrippen is dat 10 – 15 januari. Dat betekend dat zo’n land gewoon een maand bijna stil ligt. Op een aantal uitzonderingen na dan. Een aantal grote winkels gaan, vanaf aanstaande vrijdag, 24 uur open, speciale openingstijden voor de komende feestdagen. Ja , als iedereen ( nou ja, bijna iedereen) pas na 10 januari weer gaat werken dan moeten de winkels wel 24 uur open zijn of ze willen of niet. De feestdagen….. een commerciele vertoning, en dan te weten dat hier honderden gezinnen nog geen droog brood op tafel hebben. Alle jaren hebben we voor vele (echte) arme gezinnen, gevangenen en kinderen, in het kader van de kerstactie, produkten in Roemenie kunnen kopen. Om zodoende wat extra voor de feestdagen te geven.

Dit jaar heeft onze organistatie door omstandigheden geen mogelijkheden voor een kerstactie. Geen kerstactie dus voor het eerst in 12 jaar. Geen extra voor de arme gezinnen, de gevangenen , de kinderen, en dat doet pijn. Gelukkig zijn de winkels 24 uur open ……. voor degenen die wel te eten hebben. Wat een verschillen!!

21.12.2006 – aanvulling-
Ook hier hebben diverse lezers van mijn Web-log het toch mogelijk gemaakt om een aantal gezinnen blij te maken en er alles aan gedaan om de kerstactie plaats te laten vinden! Heel veel dank!

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter