Hallo! Ziekenhuis?

De gezondheidszorg in Roemenie is vaak in de (negatieve) publiciteit. Soms overdreven, soms terecht, het volgende stukje geeft toch wel wat van de werkelijkheid weer!

Stefan Ososchi een patient van 80 jaar belde midden in de nacht naar 112 omdat de zusters op de afdeling hem vergeten waren!

Dhr Ososchi verblijft sinds een week in het ziekenhuis en heeft regelmatig infuus nodig. Vrijdagnacht brachten de zusters een infuus in, nadat de infuuszak leeg gelopen was keek niemand meer naar hem om. Hij zegt: mijn linkerarm was erg pijnlijk en heb om hulp geroepen, maar niemand hoorde mij. Toen heb ik zelf geprobeerd om de naald te verwijderen maar ik maakte het alleen maar erger. Ik wist niet meer wat ik moest doen en belde 112 om te vertellen wat mij overkwam.

De hulpdiensten (112) dachten dat het om een grap ging. Ososchi vertelde ons dat hij in het ziekhuis lag en meer als een uur met een lege infuuszak in zijn arm lag. We hebben direct de afdeling gebeld die deze zaak bevestigde zegt een woordvoerder van de hulpdienst.

De zusters op de afdeling zeggen dat deze man heeft overdreven omdat zijn leven niet in gevaar was. “hij was veel te ongeduldig waarschijnlijk waren we met een andere patient bezig” Dhr. Ososchi is bang voor tegenwerking van de artsen omdat ze naar aanleiding van zijn telefoontje naar 112 hem flink onder handen hebben genomen.

Categorie: Roemenie, Sociaal · Tags:

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter