Projectgroep in Turluianu

Dsc01210_1
Op 31 juli is een enthousiaste groep jongeren begonnen aan de bouw van een nieuwe school in Turluianu (gemeente Beresti Tazlau – provincie Bacau). Deze bouw moet op 15 augustus 2006 helemaal klaar zijn. Het is bewonderingswaardig om te zien hoe deze groep zich inzet om de school op tijd klaar te hebben. Een stukje hulp aan een arm dorp waar de leerlingen vele jaren gebruik van kunnen maken. Een stukje structrele hulpverlening op lange termijn. Uit ervaring weet ik wat een voorbereiding aan zo’n project vooraf gaat. Fijn dat men zoiets wil en kan doen. De groep is bijzonder goed georganiseerd. Nogmaals : zeer bewonderingswaardig. Vandaag (04.08.2006) een bezoek gebracht Turluianu en gezien hoe de bouw vordert. Catalin Mardare, senator in het parlament van Roemenie, ging met mij mee. Hij is van 2000 – 2004 prefect geweest van Bacau en nu dus senator. Een bijzondere man waar we altijd fijn mee samengewerkt hebben. Het regelmatige contact geeft een goede band. Hij was ook bijzonder onder de indruk van de inzet van deze groep. Een fijn bezoek van iemand die altijd betrokken is bij al onze projecten en ook altijd klaar staat om zich in te zetten waar nodig.

Dsc01198Dsc01208Dsc01239

Categorie: Ons werk/Betania · Tags:

Reacties

2 Reacties op “Projectgroep in Turluianu”
 1. D.Vroegindeweij schreef:

  Al reageer ik niet altijd ik lees de stukjes wel.Na dat ik daar zelf ook enkele malen ben geweest is het fijn te zien dat het ook werkelijkheid wordt. Fijn voor de kinderen van deze school. Zij zullen wel staan te kijken dat ze na de vakantie in deze mooie school les kunnen gaan ontvangen. Dank ook voor jou inzet.

 2. Hendrik-jan Stoffers schreef:

  Andre het is weer een mooi stukje werk wat is verricht door de werkgroep en hun vrijwilligers.
  Het spijt me dat ik helaas niet aanwezig kon zijn bij de bouw van dit project. Ik zal zolang ik hier nog in nederland ben zoveel mogelijk kenbaarheid geven aan het goede werk wat Betania en zijn mensen doet in Bacau en de regio.
  Wat ik verders ZEER respecteer is dat men als organisatie zich zoveel mogelijk neutraal opsteld ten opzichte van geloof en geaardheid, iedereen is gelijk en dat is denk ik een van de grondbeginselen van het leven!

  Hendrik-jan Stoffers

  Hoorn/Bacau

Schrijf een reactie

Follow ambcro on Twitter